Zeeverkenners (12-17 jaar)

‘Zeeverkenners’ is een speltak (onderdeel) van de Mafeking. De zeeverkenners zijn jongens en meisjes en de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

De Mafeking heeft plaats voor 30 zeeverkenners. Die 30 verkenners worden onderverdeeld in 5 groepen, bakken genaamd, met elk een vaste lelievlet.

Binnen een bak bestaan verschillende rangen. In principe verschuiven de baksleden steeds een rang op naarmate ze ouder en vaardiger worden, en als er een plaats vrijkomt boven hen (het ‘doorschuifsysteem’). Op het moment dat er geen bootsman is, neemt de leiding de taak over.

Als waterscoutinggroep zijn wij ook een officiële CWO vaarschool. De Orka’s en Zeeverkenners leren op een speelse manier roeien en zeilen en kunnen ook het bijbehorende CWO kwalificatie behalen binnen de groep. Bij de Orka’s beginnen we met CWO kielboot I/II en als Zeeverkenner is het mogelijk om op te gaan voor Kielboot III.

De Zeeverkenners draaien tijdens het vaarseizoen groep op zaterdag van 12:00 tot 17:00 (1 april t/m 31 oktober). Tijdens het winterseizoen hebben we een kortere opkomst van 13:00 tot 16:00.