Dolfijnen
De dolfijnengroep is de jongste speltak van de Mafekinggroep. Deze groep (of golf) is gestart in september 2003 en draait nu dus op volle toeren mee in de Mafekinggroep. De dolfijnen zijn jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar.

De Mafeking heeft om te beginnen plaats voor 20 dolfijnen.
Tijden: iedere zaterdag van 9:30 tot 11:30. Met uitzondering van de eerste zaterdag van een vakantie (zie nieuwsbrief wanneer wel en niet)

 

Orka's
De speltak 'Orka's' volgt op de dolfijnen en is voor jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar. Deze groep is opgezet om de overgang van dolfijn naar zeeverkenner voor de kinderen minder groot te maken. Mafeking heeft plaats voor 20 orka's. Het programma speelt zich af in het leefgebied van de orka.

De meeste tijd zullen ze zich bezighouden in en om het Fort of op de Steur. De orka's worden onderverdeeld in groepen, kalfjes genoemd, die elk hun eigen naam hebben. Iedere week wordt een kind aangewezen door de leiding die in die week 'leider' is van zijn kalfje. Zo zal ieder kind meerdere malen het aanspreekpunt zijn voor zijn groepje. Als een orka 12 jaar is geworden zal deze overvliegen naar de Zeeverkenners.

Tijden: iedere zaterdag van 14:00 tot 17:00 (zie nieuwsbrief wanneer niet).

 

Zeeverkenners
'Zeeverkenners’ is een speltak (onderdeel) van de Mafekinggroep. De zeeverkenners zijn jongens en meisjes en de leeftijd van 12 tot 17 jaar. (We noemen de zeeverkenners ook wel de junioren.)

De Mafekinggroep heeft plaats voor 30 zeeverkenners. Die 30 verkenners worden onderverdeeld in 5 groepen, bakken genaamd.

Aan het hoofd van elke bak staat een bootsman. Die is in het bezit van een roei- en zeilbrevet (een CWO-diploma) en een aantal jaren ervaring binnen de Mafekinggroep. De bootsman leidt zijn bak door het programma van de Mafeking heen en brengt zijn baks-leden verschillende vaardigheden bij.

Binnen een bak bestaan verschillende rangen. In principe verschuiven de baksleden steeds een rang op naarmate ze ouder en vaardiger worden, en als er een plaats vrijkomt boven hen (het 'doorschuifsysteem'). Op het moment dat er geen bootsman is, neemt de leiding de taak over.

 

Loodsen
Als een verkenner 17 jaar wordt, gaat hij automatisch naar de andere speltak: de loodsenstam ‘Monopolopopo’. Loodsen zijn jongeren in de leeftijd van 17 tot ongeveer 22 jaar. Los van de juniorengroep organiseren zij hun eigen activiteiten. Zij hebben de beschikking over hun eigen vaartuigen. De loodsen ondersteunen zo mogelijk de leiding bij het programma van de zeeverkenners.

 

 

 

sponosrkliks.png

e-boekhouden.nl.png