Financiën

De gemeente Geertruidenberg vindt het belangrijk dat iedereen actief kan meedoen in de maatschappij. Zo moeten alle kinderen de kans hebben om te sporten, op muziekles te gaan, mee te doen met schooluitjes. Als u een laag inkomen heeft en weinig eigen vermogen is daar soms geen geld voor.U kunt dan mogelijk gebruik maken van een van de regelingen voor minima.
Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de gemeente Geertruidenberg ‘Tegemoetkoming Maatschappelijke en medische kosten’.
Contributie
Leden van de Mafekinggroep betalen een maandelijkse contributie van € 10,00. Dit bedrag wordt vóóraf per maand betaald op het Rabobank rekeningnummer NL35 RABO 0334 2525 98 t.n.v ‘Mafeking Geertruidenberg + naam lid + periode’.

Kampgelden
De kosten van de diverse kampen liggen normaal rond de € 12,50. Deze kampen duren dan meestal een weekend. De kosten van het jaarlijkse zeeverkenners zomerkamp liggen rond de € 95,-. Het kampgeld voor de dolfijnen en de orka’s is ongeveer gelijk aan dat van de verkenners. Het kampgeld wordt gebruikt voor eten, drinken, spelmateriaal, diesel voor de schepen enzovoorts. Eens in de 4 jaar is er het Nationaal Water Kamp (NaWaKa) in plaats van het zomerkamp. De kosten daarvan zijn altijd hoger.

Reddingvesten
Wanneer de zeeverkenners, orka’s en dolfijnen zich op het water bevinden – als ze in de vletten aan het zeilen zijn of als ze op het wachtschip zitten – moeten ze als dat nodig is een reddingsvest aandoen, bijvoorbeeld als het hard waait, als het water erg koud is of als ze zich op ruim water bevinden. De leiding of bootsman bepaalt wanneer een scout een zwemvest moet dragen.
De Mafekinggroep zorgt ervoor dat er voor elke opvarende een reddingsvest beschikbaar is. De zeeverkenners zorgen zelf voor het ‘onderhoud’ van dit reddingsvest (er zorgvuldig mee omgaan, schoonmaken, droog opbergen etc.).
Mocht het voorkomen dat een zeeverkenner zijn reddingsvest niet goed onderhoud, het vest beschadigd is, kapot of kwijt is, dan kost hem dit € 45,-.

Overige kosten
Als een kind zich opgeeft bij de Mafekinggroep betaalt hij een eenmalige bijdrage van € 15,00. Van dit bedrag worden de installatiekosten en de cursuskosten betaald.
Als een dolfijn, orka, zeeverkenner of loods een tijdje heeft meegedraaid op de groep wordt het tijd dat hij/zij geïnstalleerd wordt. Hij/zij hoort dan officieel bij de Mafekinggroep. Voor de installatie moet hij/zij zelf zorgen voor een blauwe blouse met epauletten. Deze zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop in Breda of via internet www.scoutshop.nl. Ze zijn natuurlijk ook zelf te maken, als de blouse maar donkerblauw is. Als uw kind geïnstalleerd gaat worden, hoort u dit van de leiding.